6 Haziran 2012 Çarşamba

POYRALI KÖYÜ - KIRKLARELİ

KIRKLARELİ POYRALI



 Poyralı köyünün tam ortasından pınarhisar ve vizeye giden bir yol geçmektedir buda köyü işlek bir hale getirmiştir ancak geçen bu araçların büyük kısmı ağır vasıtalardır ve köy çukurda kaldığı için köye giren araçlar çok hızlı geçmektedir. Bu yüzden köyde dikkat etmek gerekiyor. Köyün Pınarhisar tarafından gelişinde dere kenarında şirin bir çay bahçesi var  burada çaylarınızı keyifle yudumlaya bilirsiniz. 


Poyralı köyünün en önemli geçim kaynağından biri de meşhur poyralı pekmezidir oradan geçerken mutlaka bir pekmez almanız lazım. Pekmez demişken tabi pekmez yalnız gitmez yanında meşhur poyralı ekmeğini unutmayalım...


 Köyde Poyralı bir güzel yanı da geleneklerimizi yaşatmaya çalışmasıdır buna en büyük katkıyı da Poyralı Kültür Evi ile vermektedirler. Bura da geleneksel el dokumasından tutunda düğünlerimizde neler yaptığımıza kadar bir çok şeyi bulabilirsiniz.




POYRALI HAKKINDA GENEL BİLGİLER


Poyralı Köyü Kırklareli ili, Pınarhisar ilçesine bağlıdır.




 POYRALI'nın adı; Taşıma ve ulaşımın bu yörede araba ile sağlandığı yıllarda at arabasının en dayanıklı “poyra”ları bu derenin boyundaki karaağaçlardan yapılırmış. Rivayete göre dere ve köy, adını buradan alıyor. Köyün adı ile ilgili başka rivayetler de vardır. Bunlardan birincisi köyün yıl boyunca Poyraz rüzgârlarına açık olması, diğeri de Poy adı verilen kokulu bitkinin çayırlarda bolca yetişmesidir.



3 yorum:

  1. ben teşekkür ederim sizlere de bol kazançlı günler dilerim...

    YanıtlaSil
  2. Muhtarlik teli varmi sizde. Pekmez almak istiyoruz

    YanıtlaSil
  3. umarım doğrudur internetten buldum bende

    CEMİLE ESEN
    Poyralı Köyü Muhtarı


    Muhtarlık Erişim Bilgileri
    E-Posta: Kayıtlı Değil!
    Telefon: 0 (288) 665 80 59
    Cep: 0(543) 813 87 68

    YanıtlaSil