6 Haziran 2012 Çarşamba

Kıyıköy-Kırklareli


Trakya'nın İncisi Kıyıköy

                                               
 Kıyıköy, hayal edin küçük bir kasaba, içerisinde yıkılmaya yüz tutmuş eski ahşap evleri, balıkçılık ve odunculuk ile geçimini sağlamaya çalışan insanlar, sessiz sokaklar, yeşilin ve mavinin sossuz olduğu bir yer düşünün sizde heyecanlandınız değil mi?

Evet belki de kafamızı dinleme zamanı gelmiştir. İstanbullular yıllardır Kastroyu bilir hep onu sayıklar ama biraz ilerisindeki sessiz sedasız gizli bir güzellik vardır. Kıyıköy, kalabalıktan gürültüden uzak yeşilin mavinin sossuz olduğu o küçük belde sizleri bekliyor.

Kıyıköyde neler yapabiliriz;


Kıyıköy'ün iki yakasından dökülen Kazan Deresi ve Papuç Deresinde Kayığa yada deniz bisikletine bine biliriz yada oltalarımızı alıp balık tutabiliriz.













Aya Nikola manastırını gezerken hayallere dalabilirsiniz...



Mevsiminde giderseniz taze balıklar yiyebilirsiniz.















Gündüz deniz ve derenin buluştuğu şirin sahilinde denize girebilir, akşam üzeride de limanda deniz fenerinin, gemilerin ışıklarını izleyebilirsiniz...


















Kamp kurmak isteyen arkadaşlar içinde tabi ki imkanlar var, manastırın az ilerisine yada liman tarafına çadırınızı kurabilirsiniz. Manastır civarına kurarsanız sizden 5 TL gibi bir rakam isteyebilirler eğer bu ücerti vermek istemiyorsanız Liman tarafını sizlere öneriyorum.


Kıyıköy beldesinde, alışveriş sorunu yaşamayacağınız kesin beldede çok sayıda bakkal ve A101 market bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder